Offerte aanvragen
 • 14/01/2024Trouw & Trends - Lokeren
 • 27-28/01/2024Huwelijksbeurs Bruidsparadijs - Merksem
 • 18/02/2024Trouw & Trends - Brasschaat
 • 25/02/2024Trouw & Trends - Mechelen
 • 10/03/2024Huwelijksbeurs I Do I Do - Gent
 • 17/03/2024Ik zeg ja huwelijksbeleving De Kooputten - Waasmunster
 • 28/04/2024Huwelijksbeurs I Do I Do - Leuven
 • 22/05/2024The Wedding Experience - Hotel Van der Valk Beveren
Nieuwsblog

Hoe een sfeervol en origineel after lockdown feest organiseren?

Datum: 26.06.2020
Author: Feestburo

Velen stellen zich de vraag of een feestje geven tijdens corona nu mag of niet? Sinds enige tijd doen we ons uiterste best om het coronavirus niet verder te laten verspreiden. Uitgebreid een verjaardag vieren of gezellig afspreken zat er even niet in. Nu de maatregelen steeds verder versoepeld worden, vragen we ons massaal af of een feestje houden in coronatijd weer mogelijk is. Wij vertellen je graag wat mag en hoe je jouw after lockdown feestje op 1,5 meter afstand toch uniek kan maken. Weet vooral, iedereen is meer dan ooit toe aan een feestje na deze lange stille periode!

cocktailbar after lockdown

Neem de juiste maatregelen tegen corona

Niet het leukste om mee bezig te zijn, maar wel nodig: maatregelen treffen om de besmettingskans te verkleinen. Anderhalve meter afstand van elkaar houden is natuurlijk de bekendste en belangrijkste. Maar als je langere tijd met elkaar doorbrengt in dezelfde ruimte, is het goed om met meer dingen rekening te houden. Dit zijn handige hygiënetips voor een feestje tijdens corona.

Respecteer social distance

Zorg ervoor dat iedereen ook echt 1,5 meter afstand kan houden op je feestje. Meet in je woonkamer, tuin of op de feestlocatie uit hoeveel mensen er afstand kunnen houden. Op basis daarvan kun je het aantal gasten bepalen. Je kan ook rekening houden met de bubbels zoveel mogelijk samen te plaatsen

Corona maatregelen op de uitnodiging

Stel je gasten op hun gemak en licht hun in over eventuele maatregelen die jezelf of de feestlocatie hanteren. Gasten die thuis moeten of willen blijven, kan je via de nieuwe technologieën ook altijd betrekken bij je speech of belangrijk moment! Zo kunnen zij er toch ook bij zijn!

Handgels & mondmaskertjes

Het kan een leuk geschenkje zijn bij het binnenkomen om je gasten een gepersonaliseerde handgel als geschenk te doen. Zo worden ze even op leuke wijze aan de maatregelen herinnerd!

Hoewel het niet overal verplicht is, kan je dit gerust vragen aan je gasten er minstens één te voorzien. Het is niet alleen veilig, maar kan ook leuke foto’s opleveren die later zullen herinneren aan deze bijzondere periode! Wat ook leuk kan zijn is om er zelf te bestellen in het thema van je feest!

Hygiëne overal

Maak iemand verantwoordelijk om oppervlaktes en deurklinken een aantal keer schoon te maken tijdens het feestje en ventileer goed. Hij of zij zal net als onze ‘BOB’ door je gasten als held van de dag ervaren worden!

Hip thema nodig voor je party? Corona!

Met het corona-virus zelf hoeven we natuurlijk niet te lachen. Met de nieuwe gewoontes die we daardoor aangeleerd hebben, kunnen we natuurlijk wel ludiek omgaan. Hierbij alvast enkele tips om van je feestje in corona thema iets uniek te maken

 • Ontvang je gasten met een Corona-biertje!
 • Organiseer je een diner? Vraag je traiteur of kok dan met ingeblikt eten te werken voor de verandering. Velen zullen verbaasd zijn dat dit best ook lekker kan zijn.
 • Bestel of bak een taart in corona thema. Kies de vorm van een rol wc-papier of een taart met een grappige tekst op: ‘Handen gewassen?’, ‘Dit is een quarantaartje’
 • Een corona feestje vraagt om bijpassende decoratie! Maak slingers van wc-papier en bloemenvaasjes van lege conservenblikken. Vergeet de schattige teddybeer op elke tafel zeker niet !
 • Houd een mondmasker verkiezing! Wie draagt het leukste of origineelste mondmaskertje? Ook voor de kinderen kan dit een leuke meerwaarde zijn!

Huur een tent en laat deze mooi inrichten met geschikt meubilair en decoratie

Niets zo veilig als buiten feesten. Zeker als je een grote tuin hebt, is het deze zomer meer dan ooit het moment een schitterend tuinfeest te organiseren. Door een mooie tent te huren kan je gewoon buiten je feest geven en hoef je je geen zorgen te maken om onvoorziene weersomstandigheden!

Gezelliger en persoonlijker kan je het niet maken! Kies je eigen stijl en richt de tent in volgens je eigen voorkeur.

tent lockdown party

Huur een ruime locatie af

Heb je thuis niet voldoende plaats of wil je jouw buren niet storen? Om met wat meer mensen een feestje te vieren, is een locatie huren natuurlijk ook mogelijk. Huur bijvoorbeeld een restaurant, café of beachbar af en zorg voor de nodige accenten wat decoratie en animatie betreft!

Nieuwsbrief

Wil je als eerste op de hoogte zijn van promoties en nieuwe aanwinsten? Abonneer je op onze nieuwsbrief. (We sturen 3 keer per jaar een nieuwsbrief uit)